A szagelszívás teljesen új szintje

A legtöbb szagelszívó sok esetben sajnos csak a párát képes hatásosan elszívni, azonban zsírgőzt és a szagot nem igazán.

Az ALLin Kitchen Ventilation egy teljesen új szemszögből közelíti meg a problematikát, és Dr. Sántha Hunor, a tervezés során a zsírmolekulák óriási molekulatömegét helyezte a kutatás-fejlesztés fókuszába. Az így kifejlesztett forradalmian új, legmodernebb elszívó doboz pedig tökéletes szagmentességet garantál, már alacsony ventillátor sebesség mellett is.

Nézzünk is jobban a dolgok mélyére.

De mi a baj a piacon lévő készülékekkel?

Az egyik probléma az, hogy egy prémiumnak mondott, konyhai elszívó készülékek is csupán az olaj-és zsírmolekulák kb. 75%-át, és a vízpárát képesek magukba szívni, szagelszívónak tehát alkalmatlanok, hiszen az emberi orr már 1%-nyi szag elszökését is zavaró ételszagként értékelheti. Mivel évi 4 liter zsírpára keletkezik egy átlagos háztartásban, ez egy rövid fejszámolás után azt jelenti, hogy a maradék 25%-nyi, mintegy évi 1 liter a páraelszívó körüli térbe kerül. A sütés-főzés közben termelődő – valljuk be nem túlságosan gusztusos – zsírpárának tehát mintegy egynegyede a bútoraidra kerül. (Legalábbis a piacon jelenleg elérhető megoldások mellett.)

1 év alatt 1 liternyi zsír… belegondolni is szörnyű, hogy egy évek alatt mennyi lerakódás keletkezik ebből, amit csak keserves munka árán lehet eltakarítani a bútorokról – nem is beszélve egyes égéstermékek vagy elszenesedett részecskék légutainkat károsító hatásáról. Adott tehát a sok sütéssel-főzéssel üzemelő háztartásokat és otthonokat érintő, mindezidáig legyőzhetetlennek látszó fő probléma.

Bármely eltérő konstrukciójú konyhai szagelszívó – a nevét meghazudtolva – nem igazán képes arra, hogy a sütéssel-főzéssel járó kellemetlen szagokat magába szívja. Ugye te is észrevetted már, hogy amint sütni kezdesz, a szag egy pillanat alatt beteríti az egész lakást? Ennek oka, hogy az edényből felszálló gőzök, és forró részecskék olyan rendezetlen mozgást követnek, hogy nem csak pont felfelé, hanem közben felfordított kúpszerűen minden irányba terjednek.

Ezt a szagot csak hosszú szellőztetéssel lehet eltüntetni, ami ismét felveti a pazarlás problematikáját. Hiszen télen kimegy a meleg, nyáron pedig – ha klimatizált a lakás -, akkor egy pillanat alatt felmelegszik az otthon. Ahol naponta több órát sütnek-főznek, ez 10 évre  levetítve akár egy millió forintnyi felesleges pénzkidobást is jelenthet.

A problémák tehát évtizedek óta megoldatlanok.

De mi a modern válasz erre?

Egy teljesen új megközelítés

Dr. Sántha Hunor a vákuumtechnológiáról tartott műegyetemi laborgyakorlatai, és a konyhafelújításuk egybeesése során “világosodott meg”, és tulajdonképpen itt pattant ki az az alapötlete, hogy a páraelszívók helyett végre szagelszívókat kellene használni. Így született meg az ALLin Kitchen Ventilation koncepció.

A konyhai szagelszívók új – és végre ellentmondásmentes – működési elve azon a felismerésen alapszik, hogy a zsírmolekulák 30-szor nehezebbek a levegő molekuláinál. Ezért törvényszerű, hogy energiahatékony és zajmentes módon nem lehet ezeket csupán az elszívók által kifejtett légáramlatok segítségével „összeterelni”, és megakadályozni, hogy szétterjedjenek az egész lakásban.

Egy teljesen új megközelítés

A Curty, mint előszoba

Ezt a problémát már az ALLin Kitchen Ventilation koncepció elődtermékének, a Curty névre hallgató, szagelszívókra helyezhető merevített fóliának is sikerült megoldania.

Ahhoz ugyanis, hogy teljes szagmentességet garantáljon egy páraelszívó készülék, a főzőlapon jobbra-balra, és előre-hátra irányban is 1-1 méterrel túlnyúló, nagyobb szívófelület kellene. Semmit nem old meg egy dupla vagy tripla erejű, és ettől persze már zavaróan hangosabb motor.

A Curty pedig egy elszívóra ragasztható fóliás megoldást nyújtott, aminek speciális kialakítása révén tökéletesen egy helyre, vagyis az elszívó ernyő felületébe terelte a molekulákat.

Azonban Hunor, a feltaláló, nem az az ember, aki megelégedett volna ennyivel. Ugyanis körülbelül 50 darab Curty értékesítése során eldőlt, hogy muszáj lesz az ambiciózus és embertpróbáló „új (=ismeretlen) termékkategória-teremtés” helyett inkább egy olyan komplett szagelszívó készüléket megalkotni, amely egyszer s mindenkorra pontot tesz a „konyhaszag-ügy” végére.

Mit tud az ALLin Kitchen Ventilation?

Az ALLin Kitchen Ventilation a Curty, és a konyhai szagelszívó fúziójából jött létre, amely egy egészen új szintet nyit a konyhai technológiák történetében. Ez pedig nem csupán egy üres frázis.

Olyannyira nem, hogy az első visszatérő Curty-vásárlónk Szilvi, amikor megtudta, hogy a Curty további gyártása és piacépítése helyett az ALLin komplett elszívókészülék kifejlesztésére fordítjuk minden szabad kapacitásunkat, ő lett az ALLin termék-nagykövete. Szilvi ugyanis annyira elégedett volt a termékünkkel (és az immár baconszag-mentes otthonával), hogy felajánlotta segítségét cégünknek, így már kereskedelmi igazgatóként dolgozik velünk, közösen.

De mégis mit tud ez a készülék, 

mely ennyire magával tudja ragadni az embert?

Az ALLin Kitchen Ventilation, a legmodernebb konyhai elszívó

ami végre rászolgál a szagelszívó névre arra nyújt megoldást, hogy az összes felfelé induló és kúpszerűen szétterjedő zsírmolekulát a szellőzőbe terelje egy körkörös határolófelület, azaz fizikai akadály által. Ezek a fránya zsírmolekulák ugyanis 50-szer nagyobbak, mint a vízpáráé (H2O), 30-szor nagyobbak a levegő molekuláinál, és 220 fokos hőmérsékletükkel 8-szor nagyobb a lendületük is, így még erős legáramlatokkal is, lehetetlen volna teljesen megakadályozni a szétterjedésüket.

Ezenkívül a szagelszívó igazán ergonomikus dizájnnal,

és hangulatvilágítással teszi még egyedibbé a sütés-főzés élményét. Lehet bármekkora a szakács magassága, a frontfólia szintje alkalmazkodik a testmagassághoz, így optimális hatásfok és kényelem érhető el. Továbbá véget vet a már-már halláskárosodást okozó ventillátorhangnak is, ugyanis turbo fokozaton is mindössze 40 dB a zajszint értéke. Ez pedig egy könyvtári olvasóterem alapzajának felel meg.

Mivel mind a pára, mind a szag megszűnik,

sok pénzt - és nem kevés időt - spórolhatsz meg vele. Nem kell ugyanis feleslegesen szellőztetni, és a bútorokat is megkíméli a zsírlerakódásoktól.

Ön is jelentkezhet élő tesztelésre (próbasütésre)

Tekintse át most a termékváltozatokat letölthető megrendelési segédletünk alapján.

Légtechnika az ételszagmentes konyhákért

A hatástalan konyhai szagelszívók problematikája

Nem hatékony

Zajos és pazarló

Az ALLin Kitchen Ventilation innovációja tökéletes hatékonyságot biztosít

Egyedülálló intelligens design

Megdöbbentően alacsony zajszint

Energiahatékonyság felsőfokon

100% szagmentesség

* PCE – PARTICLE CAPTURING EFFICIENCY

** MÉRETARÁNYOS 100 MILLIÓSZOROS NAGYÍTÁSOK

*** NAPI 2h FŐZÉS ESETÉN A PROFI KÜLSŐMOTOROS ELSZÍVÓKHOZ KÉPEST

A légáram oxigén és nitrogén molekulái körülbelül 10%-kal nagyobb átlagos lendülettel (sebesség szorozva tömeg) rendelkeznek, mint a 75 Celsius fokkal melegebb vízgőzmolekulák, ugyanis utóbbiak tömege csak kb. feleakkora. Tehát a felszálló vízpárát lehet terelni pusztán légáramlatokkal is.

A 220 Celsius fokos zsírmolekulák tömege azonban 30-szor nagyobb, átlagos lendületük pedig közel 8-szor magasabb. Így az elszökő zsírpárát megállítani, és az elszívóba terelni csupán csak egy fizikai akadály tudja hatásosan. A peremekből kiengedhető terelők nélkül egy szagelszívó csak páraelszívásra alkalmas.

Megtakarítás, szagmentesség és a tökéletes főzés élménye

Tehát miért is érdemes az új konyha tervezése során az ALLin-t favorizálni a többi elszívóval szemben? Vagy, ha már rendelkezel páraelszívóval, miért érdemes nyugdíjaztatnod a régit, és az ALLin Kitchen Ventilation konyhai szagelszívót választani helyette?

Tökéletesen szagmentes lakást biztosít

Elkerülheted a felesleges szellőztetést, ezáltal alacsonyabb lesz a rezsi

Nem kell többé foglalkoznod a bútorokra tapadt zsírgőzlerakódásokkal, hiszen ezek szintén megszűnnek. Ezáltal ugyancsak időt spórolsz

Az alacsony zajszinttel jóval nagyobb élmény lesz a főzés, akár komolyzenét is hallgathatsz közben pianissimóban.

Az olaj- és zsírmolekulák nem csak a bútorokat, károsítják, de könnyebben zsírosodik tőle a haj, az arcbőr, és nagyobb mennyiségben rossz hatással van az orrnyálkahártyára is. Így egy egészségesebb környezetben tudhatod a családodat, és magadat is.

Ez a rendkívüli, szabadalmaztatás alatt álló, 8 colos érintőképerrnyővel vezérelt profi rozsdamentes-acél szagelszívó tökéletesen illik a modern otthonokhoz és konyhabútorokhoz

Egy modern konyha tervezése során ma már elengedhetetlen, hogy minden részletre előre gondolj – így a szagelszívóra is. Egy rosszul megválasztott készülék ugyanis a későbbiekben rengeteg bosszúságot tud okozni, akár eljuthatsz oda is, hogy már be sem kapcsolod, mert nem használ, csak zajos, nem is beszélve arról, hogy a pótmegoldásként történő szellőztetéssel szó szerint az ablakon öntöd ki a pénzt.

Ha te is szeretnél spórolni és fontos számodra a környezettudatosság, valamint az egészséges környezet, rendeld meg valamelyik termékváltozatot, vagy kérd egyedi árajánlatunkat.

Jelentkezzenélő tesztelésre (próbasütésre)